Ett år kvar till kommunvalet. Då väljer Liberalerna i Piteå att arbeta med 100P och Gratistidningen som ”business partner” via ett CrossMedia-abonnemang. En helhetslösning för kommunikation och marknadsföring i print plus på digitala- och sociala kanaler.
– Vi behöver komma ut och synas mer. Då är CrossMedia ett bra koncept, tycker Ulf Lundström, ordförande för Liberalerna i Piteå.
Vad hoppas ni uppnå?
– Många ser Liberalerna som lärar-partiet. Men vi är så mycket bredare. Det vill vi att folk ska upptäcka. Många av de positiva saker som genomförts i kommunen har vi föreslagit långt tidigare med då blivit nedröstade. Sedan har sossarna dammat av samma förslag, gjort det till sitt och tagit åt sig äran. Vi behöver bli synligare. Många ser inte vad vi gör.
Vilka är de stora fördelarna med 100P och CrossMedia?
– Genom vårt CrossMedia-abonnemang når vi ut till alla i kommunen genom Piteå Gratistidning. Dessutom får vi hjälp med marknadsföring och kommunikation via digitala kanaler. Vi har lärt av tidigare misstag och gör en bred satsning, med Gratistidningen som partner, i god tid inför valet.
Utöver skolan, vilka är era hjärtefrågor?
– Vi vill att hela kommunen ska leva. Inte bara centrala stan. I dag glöms landsbygden bort trots att 45 procent av kommunens befolkning bor utanför centralorten. Byaskolor läggs ner trots att underlag finns, exmpelvis Blåsmark. Folk på landsbygden har rätt till bastjänster, precis som stadsborna. Vi vill utveckla landsbygden. Inte avveckla den.
Varför blev du själv Liberal?
– Jag citerar gärna Selma Lagerlöf, medgrundare till den liberala rörelsen: ”Jag ska kunna tjäna mitt eget bröd och själv få råda över mina egna handlingar. Det ska bli min egen sak att nå dit jag vill nå”. Jag ville ändra på saker och ting. Hitta ett sätt att kunna påverka. Politiskt aktiv blev jag för fyra år sedan. Liberalerna i Piteå är det alternativ som passar mig bäst. Det är högt i tak. Ingen partipiska. Olika åsikter i sakfrågor respekteras. Sedan enas vi kring en lösning, berättar Ulf.
Share This