Åström Ur & Optik är ett anrikt och välkänt företag i Piteå som grundades redan 1968. Till en början fanns butiken på Rådhustorget. 1991 flyttades verksamheten till Småstaden. Men sedan den 25 september i år återfinns Åström Ur & Optik på Storgatan 52.
   – Jag har redan fått många nya kunder, avslöjar Daniel, som efter några hektiska veckor funnit sig till ro i den nya lokalen.

   – Här har vi handlingsfrihet. Så även rent känslomässigt har flytten inneburit ett lyft.

Märkesprodukter
Åström Ur & Optik är kanske Piteås mest exklusiva butik med märkesprodukter både vad gäller glasögon, klockor, solglasögon, kontaktlinser med mera.
– Prismässigt kan vi inte konkurrera med lågpriskedjorna. Därför har vi valt att plocka russinen ur kakan, alltså högkvalitativa produkter, berättar Daniel.
En lyckad satsning som gett eko. Åström Ur & Optik har numera kunder från hela Fyrkanten.
– Vi har bland annat bågar med dansk och fransk design med glas från Zeiss. På klocksidan kör vi kända märken som Certina och Michael Kors.

Armbandsur populära
Klockförsäljningen ökar.
– Många ser armbandsur som ett smycke. För andra är det en statussymbol. Vi är störst i Norrland på flera märken.
Det exklusiva Piteåföretaget utför även avancerade synundersökningar som få andra kan erbjuda.
– Vi hjälper personer med samseendeproblem, det vill säga skelande och dubbelseende. Sjukhusen har ofta långa väntetider och då vänder sig drabbade till oss. Det vinner både enskilda personer, vi och vården på, betonar Daniel.

Syns genom CMA
Åström Ur & Optik har också valt att bli samarbetspartners med Gratstidningen genom ett CrossMedia-abonnemang.
– Vi vill synas i alla former och försöker ha en totalbild av marknadsföringen. För att överbrygga åldersklyftor kör vi både print och digitalt.

Pin It on Pinterest