Content Marketing - Print, Digitalt OCH SOCIALT

Ett system för insamling, bearbetning och distribution av lokal och relevant information från Internet.

Content Marketing

Innehållsmarknadsföring (engelsk benämning Content marketing), är ett medel inom marknadsförings- och kommunikationsbranschen. Det syftar på att med en smart strategi och redaktionell ton skapa och förtydliga ett kommunikationsinnehåll som attraherar målgruppen.

Den ena delen i Content Marketing är att skapa innehållet. Den andra delen är att få spridning både i egna-, köpta- och förtjänade kanaler på optimalt sätt.

 

Varför Content Marketing?

Grundtanken med Content Marketing är att skapa kännedom, gillande och förtroende för företaget, varumärket och dess produkter. Branding = Stärka varumärket.

Det är viktigt att skapa kontinuitet i sitt flöde. 100P & Gratistidningen har utvecklat en plattform, Magneto, för att hämta in, bearbeta och publicera lokal, relevant information (content) från Internet. Vi lägger upp er hemsida och/eller Facebook som källor i Magneto och därefter hämtas inlägg automatiskt och publiceras vidare på våra lokala webbar och ett urval i tidningarna.

Här nedan är exempel på några vanliga typer av innehåll (Content).

News

Berätta om vad som händer i verksamheten i nyhetsform. Tona ned säljsnacket.

Egen kanal: Hemsida (RSS) och/eller Facebook (tagga: mnews)

Tips:

 • Använd bild med bildtext
 • Bra rubrik, betona det viktigaste
 • Ingress, två till tre meningar
 • Skriv enkelt, rakt på sakt och kortfattat
 • Använd gärna citat
 • Skriv EJ – jag, vi…

Blogg / Bildblogg

Berätta om vad som händer i verksamheten i ”Blogg-form”. Låt kunderna se vad ni pysslar med och lära känna er. Tona ned säljsnacket.

Egen kanal: Hemsida (RSS) och/eller Facebook (tagga: mblogg)

Tips:

 • Använd bild
 • Medverka själva
 • Skriv med personlig stil
 • Blanda humor och allvar
 • Hellre korta inlägg oftare
 • Skriv – jag, vi…

Video

Publicera videoklipp från er verksamheten Korta och enkla klipp är att föredra. Tona ned säljsnacket.

Format: Youtube, Facebook, Vimeo

Tips:

 • Filma i liggande format
 • Använd gärna mobilkamera
 • Medverka själva
 • Hitta en personlig stil
 • Blanda humor och allvar
 • Hellre kortare inlägg oftare

Magneto – så här går det till i korta drag

1. Egen källa med RSS-flöde på Internet / Facebook

Företag eller förening utgår från sin egen hemsida, NewsDesk, Webbportaler (blogg, föreningar) eller 100P Hemsida (ingår gratis i CrossMedia abonnemanget). Krav att det finns ett RSS-flöde. Det finns inbyggt i WordPress som är den största plattformen för hemsidor.

Mer info

2. Magneto hämtar och publicerar på Lokala webbarna

Publicering på den lokala webben. Alla inlägg hamnar på den egna samlingssidan – Kategorisidan. Den anpassas och sidofältet kan innehålla relaterad information; Veckans annons, Evenemang, Sociala Medier, Karta, Kontaktuppgifter etc.

Mer info

3. Publicering i den lokala gratistidningen

Ett urval av Local News hämtas och publiceras i gratistidningen och når alla brevlådor till hushåll och företag på orten. Bästa lokala räckviddsmediet.

Mer info

4. Snabbformulär – enkelt sätt att göra inlägg från mobilen

Gäller 100P Hemsida – gör ett bokmärke till vårt snabbformulär på mobiltelefonen. Det går snabbt och enkelt att ladda upp en bild och lite text till ett blogg- eller nyhetsinlägg.

Mer info

1.  EGEN KÄLLA / RSS-FLÖDE (NYHETER, BLOGG)

Egen hemsida

Installation och upplägg av egen hemsida på ett webbhotell. Viktigt att RSS-flöden finns. WordPress är största plattformen för hemsidor och där finns det inbyggt.

NewsDesk

Plattformar där man kan lägga upp PR-material och där journalister och medier har åtkomst via nedladdning eller RSS-flöden

Webbportaler

Egna sidor på blogg- eller lagportaler som är specialanpassade för inlägg och hantering av informationen som passar många och bygger ofta på mallar.

100P Hemsida

Hemsida i WordPress som är det kraftfullaste CMS:et i världen. Hemsidan designas och anpassas visuellt till din företagsprofil. Alla våra hemsidor är responsiva och fungerar på alla plattformar.

Webbportaler

Egna sidor på blogg- eller lagportaler som är specialanpassade för inlägg och hantering av informationen som passar för många och bygger ofta på mallar.

100P Hemsida

Donec sollicitudin molestie malesuada. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta.

2. Hämtning och publicering – Lokal Webb och Lokalteve

Lokal Webb –
STARTSIDA

Publicering på den Lokala Webben.

Lokal Webb –
LOCALS KATEGORISIDA

Alla inlägg från Locals, Bloggare och Sponsorer hamnar även på deras samlingssida – Kategorisidan.

Den sidan kan anpassas och innehållet i ”Sidebar” till höger kan vara Widgets som innehåller relaterad information; Veckans annons, Evenemang, Sociala Medier, Karta, Kontaktuppgifter etc.

LOKALTEVE –
STARTSIDA

Publicering på Lokalteve.

SOCIALA MEDIER –
FACEBOOK

Delning på Sociala Medier.

3. publicering – GraTISTIDNINGEN & ANDRA KANALER

Framsida – Gratistidningen

Uppslag – Gratistidningen med Local News

4. INLÄGG – HUR GÖR MAN? DET ÄR JU SÅ ENKELT PÅ FACEBOOK…

test

test2

CrossMedia abonnemang – ligger rätt i tiden

– Det känns bra att Western Farm är med och att vi blir ”business partners”, säger Monica Stubé och Robert Anglöw på Boden Gratistidning. 100p och Gratistidningen har kört en kampanj för deras ”Crossmedia abonnemang”. Det är en ny helhetslösning för kommunikation och...

På roadtrip

Fin vinterkänsla mellan Luleå och Kiruna. One of the most prominent gaffes by hillary clinton this year was her description of some do my essay cheap trump supporters as belonging to a basket of...

Besök i Jokkmokk

Lunch på Hotel Akerlund.He proclaims that myself is sculptor of your body`s idiom , assigning data the body its own language and making himself the privileged artist who is permitted to represent it.

Western Farm satsar på CrossMedia-abonnemang

Monica Stubé och Robert Anglöw, Boden Gratistidning har satt på "bootsen" och besöker Western Farm. Western Farm i Boden har massor av aktiviteter året runt och nu väljer man att köra CrossMedia-abonnemang tillsammans med 100P & Gratistidningen. Monica Stubé och...

Mats

Hjghhh

Kenneth

Här är det livat och glatt.

Josefin

Eftertanke

Snabbformulär – gör ett bokmärke för snabbformuläret på mobiltelefonen. Det går snabbt och enkelt att ladda upp en bild och lite text till ett blogg- eller nyhetsinlägg.

Dela sedan inlägget till Sociala medier.

Huvudkontor
Geologgatan 7A, 981 31 KIRUNA

Tel: 0980-60 000
Epost: info@100p.se
Hemsida: www.100p.se

Kontorstider: Mån-Fred 8-17

Kontakta oss

8 + 1 =

Share This