Annonsbladet Golf Trophy 2014 – Almenara, Spanien (16-20 oktober)

 

Norrbottningarna Jörgen och Morgan Svonni (Kiruna GK) vann Annonsbladet Golf Trophy 2014 sju slag före Peter och Johan Engström (Piteå GK). Tävlingen avgjordes på den Spanska solkusten på Almenara Golf & Spa Resort där åtta lag från Norrbotten och Gotland drabbade samman. Utöver själva tävlingen stod även träningspass med PGA-instruktören Jenny Hagman på agendan och det var mycket uppskattat av alla deltagarna som fick ta del av instruktioner och massor av nyttiga golftips.

 
Jörgen och Morgan Svonni, Kiruna GK, glada vinnare av Annonsbladet Golf Trophy 2014.
 

Deltagarna i finalen av Annonsbladet Golf Trophy 2014. Överst från vänster: August Gidlund, Peder Gidlund, Patrik Hellberg, Anki Gingdal, Johan Engström, Kenneth Krekula, Peter Engström, Magnus Raattamaa, Jenny Hagman, Håkan Ahlgren, Mikael Hellberg, Christian Berke och Walter Sonderegger. Nedre raden från vänster: Paul Elenius, Dennis Anehagen, Ulf Gingdal, Jörgen Svonni, Morgan Svonni och Robert Drugge.

Åtta lag från Kiruna i norr till Gotland i söder mötte upp på Arlanda på torsdag 16 oktober för vidare färd ned mot Malaga, Spanien. Jenny Hagman från Birdie Golftours som arrangerade själva resan till Almenara Golf i Spanien fick träffa förväntansfulla och laddade golfare som skulle delta i finalen av Annonsbladet Golf Trophy. Det är andra året som tävlingen anordnas och det har hållits direktkval på de olika orterna där Annonsbladet ges ut. Över 500 golfare har varit med under sommaren och tävlat i direktkvalen och i finalen deltog åtta lag.

Fredag 17 oktober – Tävlingsdag 1 Scramble
Fredagens tävlingsform var Scramble där båda spelarna i laget slår var sin boll från samma plats och väljer den som blir bäst. En spelform som passar bra för en inledningsdag på en ny bana och för att komma igång med svingen och puttningen. Det var entusiastiska och taggade deltagare som slog ut på morgonen med en bedårande soluppgång över Medelhavet i bakgrunden. Almenara Golf visade sig vara en prövning och då inte bara själv golfhålen utan även att den var mycket kuperad och sög musten ur spelarna. Ingen av lagen använde golfbil första dagen. Pitepaltarna (Peter och Johan Engström) tog ledningen med ett slag över Café Opera (Magnus Raattamaa och Joakim Ekblom) efter första dagens spel. På terrassen vid klubbhuset summerades dagen och alla var ense om att golfbil är nog inte så dumt ändå – det gäller att hänga på låset nästa morgon för att hinna med att hyra.

Många puttar under tävlingsdagarna på Almenara Golf & Spa Resort i Spanien.


Lördag 18 oktober – Tävlingsdag 2 Bästboll
Andra dagens spel bestod av bästboll där lagens bästa resultat på varje hål används. Almenara Golf har tre stycken 9-hålsslingor och Los Lagos blev en ny upplevelse denna dag. I själva tävlingen blandade nu ett nytt lag sig in i leken. Det var Walters Gunstlingar (Jörgen och Morgan Svonni) som spelade stabilt och klättrade upp till en andra plats inför den avslutande dagen. Det innebar att i ledarbollen skulle Pitepaltarna som fortfarande var i ledningen med två slag gå med Walters Gunstlingar. Ytterligare några slag efter fanns flera lag och ingenting var avgjort i detta skede av tävlingen.
Efter en formidabel middag på hotellet med spanska influenser och en Tapas-buffé modell större drog sig lagen tillbaka och laddade med en god natts sömn innan finaldagen.

Trevliga middagar med Spanska influenser ocb Tapas-buffé. Jo, och det blev en hel del golfsnack kring dagens spel. Kenneth Krekula, Magnus Rattaama, Joakim Eklblom och Jenny Hagman till bords.

Söndag 19 oktober – Tävlingsdag 3 Dubbelsingel
Annonsbladet Golf Trophy avgjordes med två avslutande singlar som las till resultatet från tidigare parspel. Det var fortfarande mycket ovisst då det inte skilde många slag mellan lagen efter den inledande dagarna. Söndagen bjöd på bra väder med solsken på morgonen när de första paret slog ut.
Walter Sonderegger från Kiruna var med på resan. Han sköter normalt fiket på Kiruna GK men var med och servade alla spelare med påfyllning av vatten och mackor. Han körde omkring med golfbilen som den värsta rallyföraren och var till stor hjälp under tävlingsdagarna.
När finalrundan var slut samlade tävlingsledningen in scorekorten och noterade att inget av lagen i täten hade spelat riktigt på topp, vilket gjorde att utgången fortfarande var mycket oviss och deltagarna fick hålla sig till tåls till kvällens prisceremoni. Men innan prisutdelning njöt alla av en trevlig eftermiddag på klubbhusets terrass där många härliga garv och golfhistorier berättades.

Kvällens prisceremoni hölls i hotellets lounge. Tävlingsledningen presenterade resultaten nedifrån och upp och när två lag var kvar var det Pitepaltarna eller Walters Gunstlingar som inte visats ännu. När Pitepaltarna kom upp som tvåa i tävlingen förstod Jörgen och Morgan Svonni att de lyckats dra det längsta strået och att dagens spel hade räckt till vinst i Annonsbladet Golf Trophy 2014. Segrarna fick ta emot varsin glänsande pokal och de var påtagligt stolta och passade på att tacka alla sina medspelare i ödmjuka ordalag. Pokalerna följde med på den avslutande middagen där det snackades mycket om missade puttar, fina inspel och satta birdies av nöjda golfare som fått i sig en härlig golfupplevelse och massor av nya vänner.

Väl mött till Gratistidningen Golf Trophy 2015.

Vimmelbilder finns upplagda…

Annonsbladet tackar deltagande golfklubbar Lapland Resort Golf & Country Club, Kiruna GK, Luleå GK, Bodens GK, Piteå GK och Slite GK. Även ett stort tack till våra samarbetspartners Birdie Golftours, Segmenta, Jetpak, Tryck i Norr, Norran och Posten.

Slutresultat 2014
1:a Walters Gunstlingar (Jörgan och Morgan Svonni)
2:a Pitepaltarna (Peter och Johan Engström)
3:a Skräckhookarna (Robert Drugge och Dennis Anehagen)
4:a Café Opera (Magnus Raattamaa och Joakim Eklblom)
5:a Flickan och Kråkan (Ulf Gingdal och Kenenth Krekula)
6:a Mezcla de nieva (Paul Elenius och Ann-kristin Gingdal)
7:a Hellberg Brothers (Patrik och Mikael Hellberg)
8:a Biffen och Bananen (Christian Berke och Håkan Ahlgren)

Vimmelbilder – Direktkvaltävlingar 2014

 

Pin It on Pinterest