Niklas Rova Dynesius och Tobias Holmgren med vinstbevisen till Provence, Frankrike 25-27 oktober.

Helgens direktkval i Gratistidningen Golf Trophy spelades i kirunafjällen uppe på golfbanan i Björkliden. Fyrtio golfare var samlade i det underbara vädret och vinnare blev laget med det passande namnet Mountain Climbers, Niklas Rova Dynesius och Tobias Holmgren (Kiruna GK) och de får plats i världsfinalen i Provence senare i höst. De vann med 147 slag (+11) och det var sju slag före tvåorna Ronny Granudd och August Gidlund (Kiruna GK) och treorna Susanne Lansgren och Anna Wester (Kiruna GK).

Det var ett fantastiskt höstväder med blå himmel och sol och nästan ingen vind vilket borde lett till en del låga scorer men de små greenerna på banan i fjällterrängen lutar kraftigt och lagom till helgens tävling var de nedklippta och hypersnabba vilket gjorde banan till en riktig utmaning. Jörgen Svonni som spelat i Björkliden många gånger var imponerad över banans kondition men även lite chockad hur tuff den var när han fick frågan vilka svårigheter deltagarna ställdes inför.

– Dels är det ett fantastiskt väder och supersnabba greener och verkligen prickskytte. Det är att spela golf på ett frimärke och det gäller att bita fast och inte ligga i ruffarna för det är hypersnabba greener idag. Det är märkligt när man har “dubbelbirdie-chans” i bollen. Bägge är två meter från hålet och vi är livrädda, men vi gjorde ändå par, berättar Jörgen Svonni vid sidan av greenen efter hål 6.

 

Golfbanan i Björkliden med Lapporten i bakgrunden.

 

En “dubbelbirdie”

Det gjordes en “dubbelbirdie” i Björkliden. Det var Niklas och Anders Nutti som på 14:e hålet lyckades med den bedriften. Niklas gjorde faktiskt eagle (två slag bättre än banans par). En av finalplatserna i Gratistidningen Golf Trophy går till det lag som har flest “dubbelbirdies” och har lägst lagnetto under samtliga direktkval. Niklas och Anders lagresultat var +19. Det finns alltså tre chanser kvar; i Luleå, Boden och Gumbalde på Gotland.

Förvantansfulla golfare innan start i Björkliden. Anna Wester, Pia Kyrö, Susanne Lansgren och Anette Wikström (Kiruna GK).

Närmast hål: Joel Niemi och Jerry Lindmark (Kiruna GK)

Fler direktkval

Helgen 8-9 september går det tre avslutande direktkval i Luleå, Boden och på Gotland.

  • Kiruna 19/8 (vinnare Niklas och Ulf Gingdal, Kiruna GK, 140 slag, par)
  • Piteå 26/8 (vinnare Staffan Andersson och Mikael Flintberg, Piteå GK, 136 slag, -8)
  • Björkliden (vinnare Niklas Rova Dynesius och Tobias Holmgren, Kiruna GK, 147 slag, +11)
  • Luleå 8/9
  • Boden 9/9
  • Gumbalde/Gotland 9/9

Hemsida: golftrophy.gratistidning.com
Facebook & Instagram: gratistidningengolftrophy

Resultat – Gratistidningen Golf Trophy Björkliden 1/9, 2108

Pin It on Pinterest