Petra Söderström och Pontus Kristiansson jublar efter vinsten i helgen ute på Bodens GK.

Söndag 9 september spelades direktkvalet till världsfinalen i Gratistidningen Golf Throphy i Boden. Vinnare och som får åka till Provence i oktober blev laget “Powerplay” med Petra Söderström och Pontus Kristiansson från Bodens GK, de var fem slag före tvåorna Peter och Ella Townsend, Bodens GK. Trea blev Ronny Granudd och Jens Kvarnäs Kiruna GK/Piteå GK ytterligare ett slag efter. 

– Grattis, ni har gjort er förtjänta av förstapriset och vinstbevisen på fritt deltagande i finalen, sa Monica Stubé från Boden Gratistidning under prisutdelningen. Vi vill även passa på att lyfta fram vår partners till tävlingen Räckvidd Media, Team Sportia Luleå och Boden och Björkliden/Lapland Resorts som är delaktiga.

Birdieracet – ger finalplats

En av finalplatserna i Gratistidningen Golf Trophy går till det lag som har flest ”dubbelbirdies” och har lägst lagnetto under samtliga direktkval. I Boden var det faktiskt flera lag som gjorde en ”dubbelbirdie” men de hade högra lagnetto än de som knep platsen i världsfinalen, Andreas Larsson och Mattias Wik (Luleå GK).

Närmast hål: Dag Säker (Veckefjärdens GK), Jörgen Gidlund (Bodens GK)

Direktkval

  • Kiruna 19/8 (vinnare Niklas och Ulf Gingdal, Kiruna GK, 140 slag, par)
  • Piteå 26/8 (vinnare Staffan Andersson och Mikael Flintberg, Piteå GK, 136 slag, -8)
  • Björkliden (vinnare Niklas Rova Dynesius och Tobias Holmgren, Kiruna GK, 147 slag, +11)
  • Luleå 8/9 (vinnare Tomas Karlsson, Bodens GK och Björn Johansson, Luleå GK, 138 slag, -6)
  • Boden 9/9 (vinnare Petra Söderström och Pontus Kristiansson, Bodens GK, 141 slag, -3)
  • Gumbalde/Gotland 9/9 (vinnare Patrik Norberg och Bernard Shepherd, Visby GK, 141 slag, -1)
  • Birdieracet 2018 (vinnare Andreas Larsson och Mattias Wik, Luleå GK, 1 st dubbelbirdie, +1)

Hemsida: golftrophy.gratistidning.com
Facebook & Instagram: gratistidningengolftrophy

Resultat – Gratistidningen Golf Trophy Boden 9/9, 2108

Pin It on Pinterest