Grattis! Här är duon Patrik Norberg och Bernard Shepherd med sina vinstbevis som innebär finalspel i Frankrike med gratis resa och uppehälle.

– ”Hej Frankrike – nu kommer vi…”! Ungefär så skulle vinnarna av Golf Trophy kunna uttala sig efter den dramatiska ”resan” över 18 hål på Gumbalde-banan i Stånga. Bernard Shepherd, 72, med 10.9 i handicap samt Patrik Norberg, 48, med 3.1 i handicap hjälptes åt på banan under sådär sju timmars spel, för att sen få hämta eftertraktat vinstbevis.

– Det blev en högdramatisk tävling. Vinnarna vann med ett (!) slag tillgodo på tvåan, säger tävlingsledaren Hugo Lindqvist.

Gada vinnare förstås, säkert också mycket förvånade, eller… I Golf Trophy (Gotland Gratistidning arrangör) avgjordes för sjätte året, först tre år i Slite, nu tredje året på Gumbalde i Stånga.

Hugo Lindqvist fixade trivseln för spelarna och glada spelare, oavsett resultat, kunde bara instämma. ”En fantastisk trevlig tävling…”.

– Skoj att få höra, liksom att det kom 104 spelare, rekord, tyder ju på stort intresse för Golf Trophy, menar Peder Gidlund, själv golfare, ansvarig utgivare för tidningen.

– Intresset var så stort att vi tvingades säga nej till sex lag som fanns på väntelista, säger Hugo Lindqvist.

Val och kval

Det var Val (!) och Kval (!) i söndags. Alltså: Riksdagsvalet plus golfkvalet till drömresan Frankrike och final. Dramatiskt på bägge hållen, ovisst in i det sista. Ett slag mellan ettan och tvåan, sen ett slag mellan tvåan och trean, likaledes ett slag mellan trean och fyran, skvallrar om jämnheten på 9-hålsbanan som man gick två varv på. Härlig utflykt i strålande väder, därtill svingande och puttande på läckert gröna fairways och greener. Inbjudande!

Hugo Lindqvist, i egenskap som ”spindeln i nätet”, var i farten hela tiden, tog då och då en sväng ut på banan för att kolla läget, for omkring i 2-hjulig scooter eller 4-hjulig golfbil. En ”allt-i-allo”-man i Stånga vad idrott beträffar. Tycks det! Här har man ju verkligen ett södra Gotlands centrum för idrott med Stångaspelen, 5-kamp, pärk, varpa, stångstörtning, Malmgard för bowling och utmärkta Gumbalde för golf med Stånga kyrka som ståtlig bakgrund.

Jag träffade paret Eva Rosén och Stefan Gardell timman innan lunch.

– Jodå, vi spelade den här Trophytävlingen även förra året, men gjorde inget avtryck då. Men skoj ändå att vara med, säger Stefan.

Yvonne firade

Yvonne Molin stod och värmde upp, hade perfekt träff på bollen som med blixtens hastighet for iväg ut på det öppna träningsfältet.

– Det känns ju rätt skapligt, säger Yvonne leende.

Dagen innan firade hon sin årsdag, kanske en dags försenad present från någon…

Markus Attlerud kom för att anmäla sin ankomst, känd från hockey och fotboll mest, men även intresserad golflirare. Han hade Alexander Nilsson som lagkompis, båda lirar hockey med Sudrets HC som avancerat till tvåan, skall fira 40-årsjubileum. Inom golfen är det många med ett förflutet inom andra idrotter, som testat golf, fastnat. Ett par GAbollvinnare i fotboll sågs, Peter Yttergren och ”Fredda” Larsson, båda VIF Gute. Jag minns Peters avgörande straffmål mot Brommapojkarna i cupspel. Peter satte bollen perfekt. Ingen i världen hade kunnat rädda vänsterprojektilen. Han visste hur målvakter inte vill ha bollen, var själv målvakt…

Färgstark Ahlgren

Jan-Inge Ahlgren var färgstarkast i tävlingen, lyste lång väg med sin glada klädsel, däremot lyser inte en annan favoritsport, varpa, lika mycket. Jan-Inge finns i Mulde VK med eldsjälen Janne Larsson.

För vinnande paret Bernard Shepherd och Patrik Norberg gäller nu att ha allt packat och klart för finalspel 25-27 oktober på Chateau Taulande, som ligger inbäddad kring Medelhavet och Alperna.

Höjdare!

Text & Foto: Lasseman Larsson

DE BÄSTA I GOLF TROPHY

1. Bernard Shepherd och Patrik Norberg, Visby 141 slag,
2. Hampus Linde, Visby och Fredrik Andersen, Slite 142,
3. Joakim Hallgren, Slite och Magnus Sandström, Gumbalde 143,
4. Patrik Malmqvist och Daniel Karlsson, Slite 144,
5. Mats Emriksson och Svante Bendelin, Gumbalde 145,
6. Markus Attlerud och Alexander Nilsson, Gumbalde 147,
7. Rasmus Ekström och Daniel Ekelund, Slite 148,
8. Kasper Broby, Ekholmsnäs och Ville Hirvisuo, Visby 149,
9. Freddy Hägglund och Roland Kinberg, Gumbalde 149,
10. Tobias Bogren och Björn Widerström, Slite 150 slag.

 

Pin It on Pinterest