Jonas Nutti vinnare av Herroturen 2018.

Måndag 3 juni körs Herrtouren igång på Kiruna Golfklubb. Klockan 16.00 varje måndag slår den första bollen ut. Touren pågår under säsongen och en tourvinnare utses. Förra året vanns Herrtouren av Jonas Nutti före Tomas Wågberg och Erik Hammas.

Herrtouren i golf har hållit på i flera år på Kiruna Golfklubb. Varje måndag samlas ett stort antal herrgolfare och det genomförs en lottning av bollarna innan man spelar nio hål på golfbanan. Det är en uppskattad tävling och deltagarna uppskattar att få spela med andra än man alltid gör på sällskapsrundorna.

– Alltid kul att få tävla lite och det gör att man skärper till sig lite extra. Man vill ju inte förlora mot bästa polarna, berättar Ronny Granudd som är en av de flitigaste deltagarna under året.

I slutet på sommaren räknas resultaten under säsongen ihop och vinnaren koras. Oftast brukar det vara jämnt in i det sista men förra året dominerade Jonas Nutti och tog hem en klart vinst. Tomas Wågberg och Erik Hammas var de som var närmast bland utmanarna.

– Härligt att vinna. Det är alltid lite prestige och det gäller att hålla ihop spelet under hela säsongen för att nå ändå fram, säger en nöjd Jonas Nutti.

Pin It on Pinterest