Äntligen, som Gert Fylking brukar säga. Ja nu är det äntligen dags för Kiruna Golfklubb att öppna upp spel på samtliga sju hål.
Palle med kollegor har jobbat stenhårt under de få snöfria veckor vi haft för att kunna öppna banan och detta har verkligen givit resultat.
– Palle sa till mig förra veckan att banan är spelklar på onsdag, men jag var lite tveksam till det, säger ordförande Joel Törmä. Men det visar sig att
kunskap blandat med hårt jobb ger resultat, fortsätter Törmä. Vår greenkeeper Palle Elenius har ännu en gång levererat en tidig öppning av banan, trots hårt motstånd
från det tjocka snötäcket, avslutar Törmä.

Då det är ännu tidigt på säsongen och vissa delar av banan inte är riktigt i full trim, trycker vi från styrelsen hårt på följande:
– Laga alltid nedslagsmärken på green.
– Lägg alltid tillbaka uppslagen torv.
– Fri dropp från blöta partier på banan. Detta gäller tillsvidare under sällskapsronder, under tävlingar lyfts eventuella lokal regler fram där.
– Visa hänsyn till varandra på banan, ring i klockan på ettan och släpp igenom snabbare bollar.
– För att spela på vår bana krävs det att man har Grönt Kort och är en aktiverad medlem. Fullvärdiga medlemmar i Kiruna GK spelar gratis, andra medlemsformer eller medlem i annan klubb, då betalar man greenfee-avgift. Kontroller sker löpande.

Corona-virus, hur minskar vi smittspridningen:
– Vi puttar vi ALLTID med flaggan i.
– Har vi möjlighet att bära med oss handsprit på banan, gör det och använd denna ofta.
– Respektera varandra med att hålla avstånd.
– Tacka varandra efter avslutad runda med armbågen eller foten, ej med ett handslag.

// Styrelsen Kiruna GK

Pin It on Pinterest