Anslagstavla

Här hittar du de senaste inläggen gällande Kiruna GK:s interna klubbinfo.

Information rörande byggnation av E-10an

Vi hade som förhoppning att kunna få spela vår ordinarie bana och nyttja klubbhus/range längre in på året än det planerade 15/8. Det ser dock inte så ut för tillfället men vi jobbar löpande på det. Om Trafikverket ändrar sina planer informerar vi här på hemsidan och vår officiella Facebook sida. Det innebär att från den 16/8 kommer spel endast ske på 7 hål, med start på nuvarande hål 5. Infart och parkering sker via Tuollavaara.

Nu gäller det att tillsammans få detta att fungera och bita i när det ”surnar till”. Angående ny banläggning så får vi återkomma med mer info snarast. Plan är dock anlägga 4:a nya hål, klubbhus och övningsområden med första spadtagen till senhösten.

För att vi ska kunna få den första flytten av material från klubbhus, range och övningsområde så smidigt som möjligt behöver vi er medlemmars hjälp. Onsdag 14/8, mellan 17-20, samlas vi utanför klubbhuset för att tillsammans tömma och magasinera det vi ska spara till våra nya faciliteter. Vi bjuder på fika.

Med vänlig hälsning, Styrelsen Kiruna Golfklubb

Tävlingsdags Kiruna GK

Snart är semestrarna över och golftävlingarna på Kiruna GK drar igång igen.

2019-08-03 är det dags för VW-Masters, en kvaltävling för att ta sig till den stora finalen på Ekerum Golf & Resorts 12-13/9.
2019-08-10 bjuder Scandic Ferrum in till tävling, spelformen är poängbogey och prisutdelning samt middag sker på Ferrum efter avslutad tävling.

Länk till tävlingskalender

Sammanfattning ER-Bygg Scramble, 29/6-19

Så nu var årets ER-bygg festivalscramble över för denna gång. Hela 22 stycken lag hade anmält sig och spelet gick i soligt men kyligt (ca 8gr) och blåsigt väder. Inte så kul med blåsten men det var i alla fall myggfritt.

Scramble är en mycket trevlig spelform där man spelar 3-4 spelare per lag. Alla slår ut från tee och sedan väljer man ”den bästa bollen”, laget har då 3-4 chanser för varje slag att nå hål och scorerna brukar ofta bli låga.

Tack till alla som kom och spelade idag och också ER-bygg för mat och finfina priser.

Resultat:

1:a. Lag Boca. -6,1
Joakim Fredriksson, Olle Lahti och Simon Hammar

2:a Lag Walters gunstlingar. -5
Marcus Svonni, Jörgen Svonni och Morgan Svonni

3:a Lag TNT. -4
Tomas Salmi, Tor Strålberg och Niklas Nutti

4:a lag Clubber Lang. -4
Magnus Tavér, Jonas Esko och Anders Lampa

5:a lag Team Salgados. -4
Roger Lärkmo, Anders Elenius och Samuel Lärkmo

Längsta drive hål 2: Jonas Nutti
Närmast flagg hål 7: Ola Landin

// Styrelsen, tävlings- och sponsorkommittén

ER-Bygg Scramble 29/6-19, 11:00

Paus i festivalandet, visst hade det varit skönt? Vad är då inte bättre att fylla denna paus med lite golfande?
På lördag 29/6 går den klassiska ER-Bygg Scramble av stapeln. Spel formen är scramble i 3-manna lag och första start är 11:00.

Klicka på denna länk för att ta er in till anmälningssidan: Anmälan ER-Bygg Scramble

// Tävlingskommittén

Städdag Kiruna GK 15/6 och 16/6, 10:00-15:00

Efter debaclet med brist på vatten samt två raka långhelger är det nu dags att vi tar tag i den årliga vårstädningen på vår golfbana.
Framförhållningen är inte den bästa men faktum kvarstår, vi behöver hjälpas åt att utföra diverse arbetsuppgifter på banan för att den ska fortsätta att hålla hög klass.

På lördag 15/6 mellan 10-15 möter bankommittén, med Palle i spetsen, upp oss alla för att fördela ut arbetsuppgifter. Då vi städat frenetiskt i 5 timmar tar vi en välbehövlig paus, för att sedan fortsätta på söndag 16/6 mellan 10-15.

Vi kanske inte kommer att hinna med allt som är tänkt, men många bäckar små…

Så ta med er partnern, barnen, föräldrarna, grannen eller bara en människa som är arbetsvillig och ta er ut till golfbanan så gör vi en rejäl insats för vår klubb.

PS. För er som inte kan delta under helgens städdagar kommer det att finnas möjlighet att städa under veckodagar istället. Information om detta kommer att läggas ut på hemsidan i närtid.

// Bankommittén Kiruna GK

Fri dropp, eller med plikt?

Kirunagolfare, nu är det dags att fräscha upp regelkunskaperna samt ta del av de nya som tillkommit.
I maj gick Gudrun Engström och Anne-Li Öhrn regelutbildning i Piteå och nu är har vi chansen att ta del av dessa regler.

Datum: 2019-06-11
Tid: 18:30
Plats: KomVux lokaler, Parkskolan

// Regelkommittén

Rangen spelbar med egna bollar

Banan ser bra ut just nu! Rangen är just nu spelbar med egna bollar för den som vill. Ska man chippa och slå lite så är det OK på övningshålen, dvs gamla 3an och 4an. Men inte på banan tack!

Planera in den 30/5 för städ och medlemsdag! Vi planerar lite roligt för kvällen också. Ha en fin valborg!

/Daniel Rosenfors, Ordförande

Statusuppdatering Kiruna golfbana

Efter den snöfattiga vintern och sommarvärmen senaste tiden så är banan i det närmaste snöfri. Dock så är banan väldigt blöt på sina ställen och greenerna behöver få någon veckas lugn och ro innan vi börjar spela på dessa.

Det är därför absolut förbjudet att spela på banan innan styrelsen tillsammans med Palle ger klartecken, detta kommer att informeras på hemsidan och via mail.

Palle arbetar nu för högtryck med att få banan spelklar och vår förhoppning är att detta kommer att ske inom två veckor.

Den 30/5-19 har vi planerat in en städdag på banan, mer information kommer under maj månad, men boka in detta datum för arbete, mat, lite regler samt underhållning.

OBS!! Glöm inte bort att lösa medlemskap innan golfsäsongen startar, se länk: Medlemsavgifter 2019

Styrelsen Kiruna GK

Betalning medlemsavgifter 2019

Angående betalning av medlemskap i Kiruna GK 2019.

Då medlemsavgiften ändrats efter att utskick av fakturor skett har de flesta fel belopp på sin faktura. För att underlätta för medlemmar och styrelsen så har vi en enkel lösning på detta:

–        Ni betalar in den aktuella summan för det medlemskap som ni vill lösa.

Ex: Om ni har fått en faktura för fullvärdigt medlemskap och summan är 3 000kr, betala då in endast 1 500kr.

För er som ej fått någon faktura för att betala in medlemskap för 2019, använd länken nedan och följ instruktionerna:

Medlemsavgifter 2019

// Styrelsen Kiruna Golfklubb

Revidering av medlemsavgifter 2019

Pga bygget av E10:an är planen att Trafikverket tar 2st hål, övningsområde, parkering och klubbhus i besittning from 2019-08-15. Detta innebär att en del av golfsäsongen 2019 kommer att ske med tuffare förutsättningar.

För att kompensera detta bortfall av golfklubbens faciliteter och möjligheter att spela samtliga 9 hål så har styrelsen beslutat att sänka medlemsavgifterna för 2019.

Se länk nedan till nya medlemsavgifter: Medlemsavgifter 2019

De medlemmar som redan erlagt full avgift för medlemskap eller använder sig av autogiro kommer att ersättas för detta, info kommer under april månad.

//Styrelsen Kiruna GK

Postadress
Kiruna Golfklubb, c/o Kiruna AIF
Thulegatan 12 B, 981 38 KIRUNA

Epost: admin@kirunagolfklubb.se
Hemsida: www.kirunagolfklubb.se

Kontakta oss

10 + 10 =

Pin It on Pinterest