Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi

Passar för dig som

Har ett intresse av ädelstenar, gemmologi, silver och smycken och tycker om att arbeta praktisk med tillverkning och hantverk – då är det här utbildningen för dig!

Kursens upplägg

Vår utbildning är en för Sverige unik utbildning där hantverkskunskaper kombineras med teoretiska kunskaper. Det är en ettårig folkhögskoleutbildning som ges i samverkan med Kristallen i Lannavaara AB, där också det mesta av den praktiska delen av utbildningen är förlagd.

Delar av de teoretiska momenten kommer ges via distansutbildning.

De praktiska momenten i utbildningen ges på plats i den lilla byn Lannavaara som sedan 1986 har varit centrum för liknande utbildningar, de delar som är på distans tar du del av hemifrån via en dator med internetuppkoppling.

Inom utbildningen kommer du ges möjlighet att testa dig mot en internationell foundation examen via Gem-A som utfärdar ett internationellt gemmologi certifikat som är välkänt över hela världen.

Utbildningen ger dig som har intresse inom området goda grundläggande kunskaper och möjligheter till intressanta, framtida arbeten till exempel inom formgivning och design av ädelsten och smycken.

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år 1 år, 2månader.

Delar av kursinnehållet

  • Grundläggande geologi
  • Praktiska mineralexkursioner
  • Metallbearbetning, tillverkning av smycken
  • Stenslipning, tillverkning med olika tekniker och stenmaterial
  • Gemmologi, med möjlighet att avlägga internationell foundation examen
  • Design
  • Företagskunskap

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Antagningsvillkor:

– Har ett intresse för sten, metall och gemmologi – Det är meriterande om du har kunskap i Engelska (delar av utbildningen ges på engelska) – Tidigare erfarenheter av hantverk -Löpande antagning, dock längst 3 veckor in på kursstart

Kostnader

Kostnader: Total kostnad 10.000kr (materialkostnad, litteratur, webbaserat utbildningsmaterial samt elevförsäkring under skoltid/verksamhetstid)

Kursstid

Ansökning till Grundutbildning inom stenbearbetning, metallbearbetning och gemmologi, Ht 2018

Ansökan stängd, inga lediga platser.  

 

[A /]

Pin It on Pinterest